Тайните на Пацифида

14 октомври, 2010 в 12:40 | Публикувано в Псевдо-археология | 9 коментара
Етикети: , ,

Мистериите на „изгубените континенти“ вълнуват много хора: Атлантида в Атлантическия океан, Лемурия в Индийския океан, Пацифида в Тихия океан.

Остров Пасха е най-вероятният потомък на древната Пацифида. Съдейки по еврейският празник със същото име („еврейската Пасха е осемдневен празник, на който се чества извеждането на евреите от Египет“ – Wikipedia) учените смятат, че правнуците на Соломон някога се заселили на Пацифида, където изтраяли  малко повече от няколко хиляди години до нацистките гоненията през Втората световна война.

„Те Пито Те Хенуа“ – „Пъпът на земята“ /Рапа Нуи/- така жителите на остров Пасха наричат техния остров. Най-вероятно е да не е съществувал цял материк, а островна група, като с течение на времето островите започнали постепенно да се раздалечават един от друг, а някои потънали. Хейердал е бил поразен от сходството на коленичилите статуи и археологични находки в района на езерото Титикака в Перу. Тотора пък е вид южноамериканска тръстика, характерна за Титикака, която се среща само на остров Рапа Нуи и никъде другаде по света.

Друга трактовка на историята за мистериозното изчезване на материка намесва скоро изказаното предположение, че Земята е разделена на полукълба, преполовени от екватор, чиито харктеристики все още не са достатъчно добре проучени от съвременната наука. Възможно ли е на екватора да съществува мистериозна падина, която да всмуква цели континенти за една нощ и какъв феномен би обяснил този внезапен мускулен спазъм на майката Земя? И ако остров Пасха е пъпът на Земята, как ли тогава се нарича въпросната падина? Това са все въпроси, отговорите на които за сега остават забулени в мистерия.

Учените спорят за азиатския и доинкския произход на полинезийците, най-вероятните потомци на населението на Пацифида, хипотезата за самостоятелния им произход печели все повече привърженици, но евреите, както винаги, са на обратното мнение.

Ние, като млади ентусиасти, нетраещи съществуването на неразкрити загадки, грабнахме раниците, натъпкани със скъпа техника и се запътихме към острова:

След краткия спор с Ламот, счупване на линийката в дупето му и събаряне на две-три статуи, двамата с Ел се втурнаха да издирват Ностромо, чиито викове кънтяха из целия остров:

Местната туземка се съгласи да сподели малко секретна информация, запленена от цайсите на двамата учени. Ето какво научихме от нея:
Моаите символизират мъжкия интелектуален гений. Ето защо главите им са в съотношение 3 към 5 относно телата им. Цялата лека и не толкова отговорна работа по ловуване, копане, сеене, риболов, строене на колиби се падало на нежната част от населението.
Мъжете се занимавали с далеч по-сложни неща, като консумирането на пасхски плъхове в марината, чоплене на носовете на статуите и ежедневното им препикаване с цел маркиране на територия.

9 коментара »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

 1. Това с напиканите статуи ме събори- ха ха

 2. браво ел, хубава статия 😀
  и сега заради теб сме без линийка !
  😦

  • Не сме, Ламоте, отпечатала се е на задните ти части. Сигурен съм, че и така ще намериш начин да я използваш. 😀

   Ел, наистина перфектна статия! При първа възможност ще посетя острова без да се притеснявам, че в района на статуите няма химически тоалетни. 😀

   • Не се е отпечатала! Ел ме пляскаше с опакото, а на всичкото отгоре се опита да изсвири барабаните на Struggle Within на Металика, болезнено беше 😦

 3. Не ги слушайте!
  Както винаги те написаха статията, а обвиниха мен!
  Всички, които ме познават знаят, че аз само лежа и раздавам команди.
  Никой не ме е виждал да работя…камо ли статии да пиша…научни…ПХААААХХХАА
  🙂

 4. хахаха, наистина е разпиляващо… като се посъбера (и разделя от Лилия) ще проконтролирам вторичните белези на потърпевшите (и на Ностро вкл.)… (от туземката)… абе, туземските шамари оставят ли по-кафяви белези?!?
  пп: и все пак, знаем, че линийката е била точно 12см. – предлагам да разграфим белега и пак да го ползваме 🙂

  • Гери, от Лилия не можеш да се разделиш. Поне съвременната история не познава някой, който да е успял. Долу-горе като с туземката е, само че тя като те хване, огледа те, види че нямаш 50 кила живо месо и те пусне, докато Лилия стиска и не пуска. А и имам съмнения, че тя се подчинява единствено на законите на квантовата физика – намира се в няколко блога едновременно, а често и в нито един от тях.
   Отивам да се намажа с оздравителен мехлем. 😦

 5. хаха, обтимизмът ми в случая идва оттам, че сме се разплискали в различно време… а и сме от взаимно отблъскващи се консистенции (предполагам) 😉
  по-пестиливичко с мехлема, ако може, че като гледам как напредна времето… скоро ще си дойде и моят туземец прегладнял, ще ми приложи една отрезвяваща … та може да ми потрябва и на мен от оздравителния
  😀

 6. tova ne sa tyzemki tova sa ciganki ot malko tarnovo-na kmeta mili4kite sakrovishta`


Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

Блог в WordPress.com.
Entries и коментари feeds.

%d блогъра харесват това: