Лицето от Марс

29 август, 2010 в 01:04 | Публикувано в Псевдо-астрономия | 8 коментара
Етикети: ,

Viking 1 Telemetry, published by the NASA.

Твърди се, че от далечна епоха сред пясъците на Марс гледа гигантско каменно лице, вторачено в небето. Освен него са наблюдавани и множество канали, пресичащи мрежовидно марсианската повърхност. Дотолкова са правилно геометрично издържани, че биха могли да съществуват само в следствие на разумна намеса, т.е. дело са на разумни същества.
Упоритите учени по всякакъв начин се мъчат да опровергаят подобни хипотези.
Първият космически апарат, който застана на орбита около Марс беше „Маринър 9”. Благодарение на него и „Викинг 1” не се откриха никакви канали. За „Лицето” екип от инженери, компютърни специалисти и други експерти се нае да направи изследване и цифрово увеличение на образа. Някои от тях се въздържаха от мнение. Други въодушевено заявиха, че не само „Лицето” е един вид монументална скулптора на човешко същество, но и че в съседство са открили град с храмове и крепостни стени.
През 1993г. на първата страница популярен американски таблоид излезе със заглавие:” Нова снимка на НАСА доказва, че на Марс са живели хора”. Имало доказателства, че Марс е бил колонизиран от човечеството преди 200 000 години!!!
🙂 🙂 🙂
Ландшафтът на червената планета е изключително разнообразен. Има най-различни естествени форми, образували се подобно на скулптори от носеният от ветровете пясък, сблъсъци с тела, падащи от небето… Най-вероятно „Лицето” е било скулптурирано от бавните геологични процеси в продължение на милиони години.
Днес „Лицето на Марс” се счита за оптическа илюзия.

Чичо Арес

Когато е ходил да строи канали преди стотици хиляди години, пра-пра-пра…прачичо ми Арес, не е и подозирал, че ще стане толкова известен. Въпреки веселия си нрав, той е разсъждавал трезво и се е презастраховал относно посегателства на семейните ни имоти, включващи пирамидални съоръжения, няколко селища и прилежащите им светилища, като е запазил нотариални актове, запечатани в кристална пирамида, предаващи се от поколение на поколение.
От години ми се иска да отида да нагледам имотите си, но превозите са ужасно скъпи. Ако някой се навие да ме заведе до там, моля да ми пише на мейла.
И тия от НАСА да спрат да разпространяват снимки на моето недвижимо имущество, че много се ядосвам!

8 коментара »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

 1. Ел, не е оптична измама – чичо ти Арес наистина се плези! То си личи. Искал е да каже на инопланетяните „Вървете си, Марс е моя! :-Р „. И аз напълно го разбирам де, кой ще си даде така лесно земята, че нали там се произвеждат десертчетата „Марс“, както и марципаните, затова и коренните жители сe наричали марципанци….

  Баси, и на мен ми се ходи! Дали има кръчми?!… Бе я, дори само заради марципанките съм готов. Казват, че имали по четири гърди – две отпред и две отзад за удобство на мъжете си. Страхотно! Качай се в бегача, имам винетка до Марс. Струваше ми точно два марципана и половина, но като отидем ще ми позволиш да си набера от родните ти марципански полета. Там марципаните растели по полята. Егати кефа!!! 😀

 2. Ел, с удоволствие ще те закарам до там с новото ми изобретение – газомобила. За съжаление работи само с метан и ще трябва да хапнем бая порции зелева чорба преди това (гледала ли си филма „Зелева чорба“ с Луи дьо Финес 😛 )

  Чичо ти изглежда симпатичен, сигурен съм, че ще ми даде малко хубаво местенце, където да си построя вила 😀

  Nostro, 4 гърди, лелееееее. Да не си пеленаче на Марс, ще преядеш от цоцане 😀
  😛

  • Извинявай, Ламоте, объркал съм фактологията. Само две са. Тия на гърба били точно под кръста… 😦

   Да, знам, и аз съм разочарован…

 3. Благодаря ви, момчета!

  И на кладенеца ми посегнали!
  Вижте тук:
  http://www.spacenewsbg.com/news/31/August/2010/2107/1/

  • Тия пък, чак сега откриват водата… 😀

 4. Не бих казал, че лицето „се смята за оптическа илюзия“. А по-скоро, че образът е причинен от съчетание от фактори (релеф, осветление, качество на апаратурата), които са довели до такава картинка. А лице просто няма 🙂
  Например малко хубави картинки, пък всеки да си решава:
  http://blogs.discovermagazine.com/badastronomy/2006/09/21/hoagland-still-wrong-about-face-on-mars/

 5. […] за да сътвори тази карта? Предполагам, че чичо ми Арес от Марс е помогнал. За какво са роднините, ако не си ударят по […]

 6. ИМА СНИМКИ С РАЗЛИЧНА ВИЗИЯ НА ЛИЦЕТО.ТОВА ГОВОРИ ЧЕ ОЩЕ ИМА ДЕЙНОСТ.КАКТО И ДЪЛГИТЕ СТЪКЛЕНИ КАТО ПОХЛУПЕНИ КАНАЛИ-КАТО ПОКРИТИ СЪОРЪЖЕНИЯ .
  А В ЕДНА ОТ СТАТИИТЕ НА НАСА ИМА ДАДЕН ФИЛМ ЗА ПРОИЗВЕДЕНИ 500 000 ПЛАСТИЧНИ КУТИИ С РАЗМЕРИТЕ НА ЧОВЕК, КАТО 1 КУТИЯ ПОБИРА ОКОЛО 10 ДУШШИ.ЧЕРНИ СА НА ЦВЯТ И СА НА ОТКРИТО В ЗАГРАДЕНИТЕ ПЛОЩИ.СПЕКУЛИРА СЕ С ТОВА ДАЛИ СА НАПРАВЕНИ С ОПРЕДЕЛЕНА ЦЕЛ И ДАЛИ ЩЕ ИМА НЯКЯКЪВ НАСИЛСТВЕН НАЧИН НА УНИЩОЖЕНИЕ КАТО ЕПИДЕМИЯ И Т.Н
  ОТДЕЛНО СА УСПЕЛИ ХОРА ДА ПОПАДНАТ В ПОДЗЕМНИТЕ ЛАБОРАТОРИИ В ЗОНА 51 КЪДЕТО СА УСТАНОВИЛИ ЧЕ СЕ ПРОВЕЖДАТ ЕКСПЕРИМЕНТИ С ХОРА КОТО СА ДЪРЖАНИ В КЛЕТКИ


Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

Създаване на безплатен сайт или блог с WordPress.com.
Entries и коментари feeds.

%d блогъра харесват това: